Käyttämäsi selain on vanhentunut. Vanhentuneet selaimet ovat tietoturvariski. Sivusto ei välttämättä näy oikein selaimellasi. Lue lisää.

You are using an outdated browser. Outdated browsers are a security risk. This website might not work correctly on your browser. Read more.

MOOC on väylä yliopistoon

HUOM Tämä sivu päivittyy kurssin alkaessa tammikuussa 2018.

Keväällä 2018 järjestettävä aikataulutettu ohjelmoinnin MOOC antaa mahdollisuuden päästä opiskelemaan tietojenkäsittelytieteen laitokselle, matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan, Helsingin yliopistoon. Tämä edellyttää osallistumista aikataulutettuun versioon ja ahkeraa opiskelua.

Hyödyllistä tietoa

MOOC-kurssin kautta opintopaikan varmistamalla olet jo hoitanut osan tärkeistä opinnoistasi ennen opiskelun alkamista! Tarjolla on siis lentävä lähtö omiin opintoihisi.

Opinto-oikeuteen liittyvät säännöt ovat tarkkoja ja pysyviä, eikä niistä voida joustaa. Tee siis kaikki tehtävät hyvissä ajoin, äläkä jätä niitä viimeiseen iltaan. Lisäaikaa tehtävien tekoon EI voida antaa!

Suosittelemme, että vaikka haet opiskelupaikkaa MOOCin kautta, niin haet paikkaa myös yhteishaussa olevan pääsykokeen kautta. Tämä siksi, että mikäli kurssi jää sinulta jostakin syystä kesken esimerkiksi viimeisellä viikolla, niin sinulla on varasuunnitelma olemassa. Lisäksi MOOCin kautta on tarjolla vain rajallinen määrä opinto-oikeuksia. Tuloksen saat tietää ennen yhteisvalinnan pääsykoetta, jolloin voit olla osallistumatta pääsykokeeseen mikäli sait opiskelupaikan MOOCin kautta.

Lisätietoa tietojenkäsittelytieteen pääaineesta Helsinkin yliopiston sivuilla.