Käyttämäsi selain on vanhentunut. Vanhentuneet selaimet ovat tietoturvariski. Sivusto ei välttämättä näy oikein selaimellasi. Lue lisää.

You are using an outdated browser. Outdated browsers are a security risk. This website might not work correctly on your browser. Read more.

Ohjelmoinnin MOOC – 2018

Ohjelmoinnin MOOC on verkkokurssi, jossa perehdytään algoritmien laatimiseen ja nykyaikaisen ohjelmoinnin perusideoihin. Opiskelijalta ei edellytetä ennakkotietoja ohjelmoinnista.

Kurssin kaksi versiota

Kurssista julkaistaan kaksi versiota tammikuussa 2018. Toinen versio on aikarajaton ja sitä voi tehdä vuoden 2018 loppuun asti. Toisessa versiossa on aikataulut, joita tulee noudattaa kurssilla etenemiseksi. Kurssille luodaan erillinen kurssisivu, josta löytyy materiaalit sekä tehtävät.

Opinto-oikeutta haetaan aikataulutetun kurssiversion kautta.

Opettaja tai opinto-ohjaaja!

Haluatko ottaa kurssin tai sen osan osaksi lukiosi kurssitarjontaa? Sano opiskelijoillesi, että he osallistuvat kurssille ja järjestä halutessasi yhteisiä aikoja tehtävien tekemiseen. Jos haluat että kurssillasi on myös koe, ota meihin yhteyttä (mooc@cs.helsinki.fi) ja lähetämme sinulle kurssikokeen. Korjaamme kokeet puolestasi ilmaiseksi.

Useat lukiot ovat tarjonneet ohjelmointikurssin suorituksesta lukiokursseja. Tämän lisäksi kurssisuorituksen voi hyväksilukea osaksi Helsingin yliopiston opintoja.