Käyttämäsi selain on vanhentunut. Vanhentuneet selaimet ovat tietoturvariski. Sivusto ei välttämättä näy oikein selaimellasi. Lue lisää.

You are using an outdated browser. Outdated browsers are a security risk. This website might not work correctly on your browser. Read more.

Ohjelmoinnin MOOC – 2017

Ohjelmoinnin MOOC on verkkokurssi, jossa perehdytään algoritmien laatimiseen ja nykyaikaisen ohjelmoinnin perusideoihin. Opiskelijalta ei edellytetä ennakkotietoja ohjelmoinnista.

Kurssin kaksi versiota

Kurssista julkaistaan kaksi versiota 16.1.2017. Toinen versio on aikarajaton (2017-ohjelmointi-nodl) ja sitä voi tehdä vuoden 2017 loppuun asti. Toisessa versiossa (2017-ohjelmointi) on aikataulut, joita tulee noudattaa kurssilla etenemiseksi.

Tervetuloa ohjelmoimaan!

Oleellinen ohjeistus on koottu sivulle https://2017-ohjelmointi.github.io/. Kurssin sivu sisältää tarvitut asennustoimenpiteet sekä käyttäjätunnuksen luomisohjeet, sekä linkin materiaaliin. Onnea kurssille!

Opinto-oikeutta haetaan aikataulutetun kurssiversion kautta.

Opettaja tai opinto-ohjaaja!

Haluatko ottaa kurssin tai sen osan osaksi lukiosi kurssitarjontaa? Sano opiskelijoillesi, että he osallistuvat kurssille ja järjestä halutessasi yhteisiä aikoja tehtävien tekemiseen. Jos haluat että kurssillasi on myös koe, ota meihin yhteyttä (mooc@cs.helsinki.fi) ja lähetämme sinulle kurssikokeen. Korjaamme kokeet puolestasi ilmaiseksi.

Useat lukiot ovat tarjonneet ohjelmointikurssin suorituksesta lukiokursseja. Tämän lisäksi kurssisuorituksen voi hyväksilukea osaksi Helsingin yliopiston opintoja.