Käyttämäsi selain on vanhentunut. Vanhentuneet selaimet ovat tietoturvariski. Sivusto ei välttämättä näy oikein selaimellasi. Lue lisää.

You are using an outdated browser. Outdated browsers are a security risk. This website might not work correctly on your browser. Read more.

Ohjelmoinnin MOOC – 2016

Ohjelmoinnin MOOC on verkkokurssi, jossa perehdytään algoritmien laatimiseen ja nykyaikaisen ohjelmoinnin perusideoihin. Opiskelijalta ei edellytetä ennakkotietoja ohjelmoinnista.

Kurssin kaksi versiota

Kurssilla käytettävässä työvälineessä on tarjolla kaksi rinnakkaista versiota Ohjelmoinnin MOOC 2016 -kurssista.

Mikäli aloitat kurssin vasta nyt, tulee sinun valita kurssiksi 2016-nodl-ohjelmointi. Kurssin tämän version kautta ei ole mahdollista saada opiskelupaikkaa Helsingin yliopistoon.

Kurssin aikarajallinen versio – jolta oli mahdollista saada opiskelupaikka Helsingin yliopistoon – on päättynyt.

Tervetuloa ohjelmoimaan!

Ennen kuin voit aloittaa tehtävien tekemisen, tulee sinun suorittaa muutamia aloitustoimenpiteitä.

Materiaali

Tehtyäsi kaikki asennustoimenpiteet ja rekisteröityäsi käyttäjätunnuksen TestMyCode -palveluun, voit jatkaa materiaalin ja aloittaa kurssin suorittamisen. Onnea kurssille!

Opettaja tai opinto-ohjaaja!

Haluatko ottaa kurssin tai sen osan osaksi lukiosi kurssitarjontaa? Sano opiskelijoillesi, että he osallistuvat kurssille ja järjestä halutessasi yhteisiä aikoja tehtävien tekemiseen. Jos haluat että kurssillasi on myös koe, ota meihin yhteyttä (mooc@cs.helsinki.fi) ja lähetämme sinulle kurssikokeen. Korjaamme kokeet puolestasi ilmaiseksi.

Useat lukiot ovat tarjonneet ohjelmointikurssin suorituksesta lukiokursseja. Tämän lisäksi kurssisuorituksen voi hyväksilukea osaksi Helsingin yliopiston opintoja.